Skip to main content

Strategi för ditt jobbsökande

Hitta artiklar om olika karriärmöjligheter, jobbsökande och karriärutveckling.


Låt din passion guida dig

En enkätundersökning som Monster har genomfört visar att mer än hälften av respondenterna (55 %) skulle byta jobb om de fick möjligheten att jobba i en bransch de brinner för.

Ett nytt år, ett nytt du – därför ska du leta efter nya utmaningar

Samma sak, år efter år. När kalendern visar att ett nytt år börjat, börjar ofta även tankarna kring att hitta ett nytt jobb eller utmaningar att träda fram. För är det kanske nu det faktiskt är dags att ta tag i den där efterlängtade förändringen? Varför inte! Vi har listat några anledningar till varför nu är den perfekta tiden.

Vad rekryterare önskar att du som jobbsökare visste

Rekryterare sitter hela dagarna och försöker matcha ihop rätt jobb med rätt kandidat, något som blir svårt om ni inte samarbetar. För att förbättra relationen mellan dig och din rekryterare har Monster frågat åtta rekryterare kring vad de önskar att du som jobbsökare visste om.

Att ha chefen i sitt professionella nätverk eller inte

Att använda sociala nätverk för att skapa jobbkontakter är fortfarande ett relativt nytt fenomen. Och som med många nya trender är folk lite försiktiga till en början och även lite osäkra på hur man nätverkar med kollegor och chefer på bästa sätt.