Skip to main content

På arbetsplatsen

Läs bland olika artiklar om anställning, hur det funkar att jobba hemifrån eller utomlands samt om uppsägning och relationer på jobbet.


5 tecken: då är det dags att byta jobb

Alla goda ting har sitt slut, så även bra – eller till och med fantastiska – jobb. Och när det sker, se till att det händer tack vare att du hittat något nytt eller aktivt gör ett val att gå vidare, snarare än att du får sparken, blir varslad eller tappar gnistan på grund av en dålig arbetsplats. Men hur och när vet du att det är dags att börja söka dig vidare? Bland annat via dessa fem tecken:

9 saker som minskar din produktivitet – och försvårar arbetsdagen

Måste man verkligen jobba mer för att jobba bättre? Om du jobbar rätt är svaret nej. Tyvärr finns det en hel del dåliga vanor som kan försämra såväl din produktivitet som kvalité på jobbet – vanor du faktiskt kan vänja dig av vid. Vi har listat 10 vanliga misstag som slösar din värdefulla tid, och hur du undviker dem.

När det nya jobbet blir en besvikelse

Att börja på ett nytt jobb kan vara precis lika spännande som skrämmande. Men har du riktig otur kan jobbet du sett så framemot istället visa sig vara en riktig besvikelse. Vad ska, och kan, du som nyanställd göra om jobbet inte är som förväntat?

4 påståenden som irriterar din chef

Vi har under hela livet fått höra att vi ska tänka efter innan vi pratar. Trots detta är det fortfarande en hel del anställda som inte verkar förstå vilken negativ effekt saker de säger faktiskt kan ha. Skydda därför såväl dig själv som ditt jobb genom att undvika dessa fyra fraser.