Skip to main content

På arbetsplatsen

Läs bland olika artiklar om anställning, hur det funkar att jobba hemifrån eller utomlands samt om uppsägning och relationer på jobbet.


5 tecken: då är det dags att byta jobb

Alla goda ting har sitt slut, så även bra – eller till och med fantastiska – jobb. Och när det sker, se till att det händer tack vare att du hittat något nytt eller aktivt gör ett val att gå vidare, snarare än att du får sparken, blir varslad eller tappar gnistan på grund av en dålig arbetsplats. Men hur och när vet du att det är dags att börja söka dig vidare? Bland annat via dessa fem tecken:

3 saker du måste göra innan du går på semester

“Semester” står inskrivet med stora bokstäver i din kalender och du räknar ner dagarna till en efterlängtad ledighet. Men även om du mentalt redan checkat ut från jobbets alla måsten finns det en del punkter som definitivt måste ordnas innan du fysiskt går på semester.

När det nya jobbet blir en besvikelse

Att börja på ett nytt jobb kan vara precis lika spännande som skrämmande. Men har du riktig otur kan jobbet du sett så framemot istället visa sig vara en riktig besvikelse. Vad ska, och kan, du som nyanställd göra om jobbet inte är som förväntat?

4 påståenden som irriterar din chef

Vi har under hela livet fått höra att vi ska tänka efter innan vi pratar. Trots detta är det fortfarande en hel del anställda som inte verkar förstå vilken negativ effekt saker de säger faktiskt kan ha. Skydda därför såväl dig själv som ditt jobb genom att undvika dessa fyra fraser.