Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

Fem karriärrelaterade frågor att ställa dig själv

Ett år har gått, och ett nytt har inletts. Och med nyår hör ofta någon form av nystart till. Men innan du börjar smida idéer om hur du ska ta din karriär till nästa nivå behöver du skapa dig en tydlig bild av hur din situation ser ut i dagsläget - vi tipsar om hur.

Fem (för) ärliga out-of-office svar att använda den här julen

Räknar du ner minuterna till jul och tillhörande ledighet? Du är inte ensam. För de allra flesta av oss är vår sista uppgift innan vi får gå på julledighet att skriva ihop ett out-of-office svar. Men hur vore det om du fick skriva ett auto-svar precis hur du vill? Vi har testat.

En professionell tomtes hemligheter

Att den “riktiga tomten” inte finns får vi (förhoppningsvis) lära oss redan som barn. Men hur är det egentligen att agera “riktig tomte” i barnens ögon? Vi har pratat med en av de mest bokade tomtarna i USA – om hur allting började, det svåraste med att vara tomte och hans do’s och don’ts.

Därför ska du söka jobb i december

Med en lång lista av julklappar som behöver köpas och en kalender fullspäckad med julfester och adventsfika är det förmodligen lockande att skjuta upp jobbsökandet till det nya året. Dags att tänka om! Vi berättar varför!

Fem saker att lära dig innan du blir VD

Att sitta i det där tjusiga kontoret och ha mer att säga till om är lockande för många. Men det finns en anledning till varför alla inte är födda till att styra företag – att det faktiskt är ett enormt åtagande. Monster har därför pratat med ett par VD:s om vad du absolut bör veta innan du tar dig an utmaningen.

Så hamnar du rätt i karriären – oavsett ålder

Dagens arbetsmarknad är uppbyggd av fyra generationer som alla är ute efter olika saker. Monster har därför genomfört en studie där över 2 000 personer från de olika generationerna svarade på vad som är betydelsefullt för dem när det kommer till jobb och karriär.