Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

När det nya jobbet blir en besvikelse

Att börja på ett nytt jobb kan vara precis lika spännande som skrämmande. Men har du riktig otur kan jobbet du sett så framemot istället visa sig vara en riktig besvikelse. Vad ska, och kan, du som nyanställd göra om jobbet inte är som förväntat?

3 saker du måste göra innan du går på semester

“Semester” står inskrivet med stora bokstäver i din kalender och du räknar ner dagarna till en efterlängtad ledighet. Men även om du mentalt redan checkat ut från jobbets alla måsten finns det en del punkter som definitivt måste ordnas innan du fysiskt går på semester.

5 tips: så kan du lugnt gå på semester

Känns det faktum att du ska på semester mer stressigt än härligt? Då har vi samlat ihop fem viktiga tips kring hur du tar en rofylld - och givande - paus från jobbet.

4 påståenden som irriterar din chef

Vi har under hela livet fått höra att vi ska tänka efter innan vi pratar. Trots detta är det fortfarande en hel del anställda som inte verkar förstå vilken negativ effekt saker de säger faktiskt kan ha. Skydda därför såväl dig själv som ditt jobb genom att undvika dessa fyra fraser.

Så undviker du att bli kontorets klagare

Vi alla har upplevt det – kollegan som klagar på precis allting eller som till varje pris måste få sin vilja igenom. Förhoppningsvis är denna person inte du. Därför har vi pratat med några karriärexperter om hur du undviker att bli den negativa på kontoret.

7 kontorsvanor som irriterar dina kollegor

Du kommer garanterat att hamna i en del konflikter under ditt arbetsliv - vissa oundvikliga, andra inte. Vi har listat 7 irriterande vanor att undvika på kontoret för en så trevlig stämning som möjligt.

5 tecken: då är det dags att byta jobb

Alla goda ting har sitt slut, så även bra – eller till och med fantastiska – jobb. Och när det sker, se till att det händer tack vare att du hittat något nytt eller aktivt gör ett val att gå vidare, snarare än att du får sparken, blir varslad eller tappar gnistan på grund av en dålig arbetsplats. Men hur och när vet du att det är dags att börja söka dig vidare? Bland annat via dessa fem tecken:

De 7 dödssynderna för en nyanställd

Jobbet är ditt! Nu är den svåraste tiden förbi, eller hur? Inte riktigt. För de första veckorna på ditt nya jobb är nästintill avgörande för din framtid där – och då särskilt hur du beter dig i den nya arbetsmiljön.

Låt inte ditt kroppsspråk påverka karriären

Kroppsspråket är en viktig del av vår kommunikation men ändå är det någonting vi sällan tänker på. För du kan göra saker inkorrekt utan att ha en minsta aning. Vi har listat fem typer av kroppsspråk som kan ge helt fel signaler på jobbet – och påverka din karriärutveckling.