Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

Fem saker att lära dig innan du blir VD

Att sitta i det där tjusiga kontoret och ha mer att säga till om är lockande för många. Men det finns en anledning till varför alla inte är födda till att styra företag – att det faktiskt är ett enormt åtagande. Monster har därför pratat med ett par VD:s om vad du absolut bör veta innan du tar dig an utmaningen.

Så hamnar du rätt i karriären – oavsett ålder

Dagens arbetsmarknad är uppbyggd av fyra generationer som alla är ute efter olika saker. Monster har därför genomfört en studie där över 2 000 personer från de olika generationerna svarade på vad som är betydelsefullt för dem när det kommer till jobb och karriär.

Fem tips: så blir du en mer självsäker talare

Du har lyckats presentera dig bra på ditt CV och blivit inbokad på intervju. Och det är nu den riktiga utmaningen börjar - särskilt om du lätt blir nervös när det väl gäller. Men du kan vara lugn, vi har tipsen till hur du blir en mer självsäker talare.

Sex dåliga vanor som kan orsaka problem

Det finns mycket vi gör utan att egentligen tänka oss för – ibland spelar det ingen större roll, ibland kan det orsaka problem. Och då kanske särskilt när det kommer till din arbetsplats och karriär. Men hur då? Vi har exemplen - och svaren på hur du undviker dem.

Sju sätt att säga upp dig på

Att säga upp sig och byta jobb är som att göra slut med en partner – ibland känns det hemskt, ibland som en lättnad där du ser framemot att gå vidare. Men hur ska du göra det på rätt sätt? Vi har alternativen.

Tre tips: så löneförhandlar du

Jobbsökarprocessen må vara tuff ibland, men värst måste väl ändå löneförhandlingen vara - för under ett enda ögonblick påverkas din karriärs framtid, där du antingen ger ett alldeles för högt bud eller accepterar ett för lågt. Ganska stressigt, eller hur? Men du kan vara lugn, vi har tipsen.

Så briljerar du på en jobbintervju – trots att du inte är 100 % kvalificerad

Du har letat och letat, och tillslut hittar du det: det ultimata jobbet. Det är så perfekt för dig att du redan planerar vad du ska äta till lunch med dina nya kollegor. Tills du scrollar ner till de sista punkterna på jobbeskrivningen och upptäcker det hemska – att du inte är riktigt kvalificerad. Men ge inte upp - för så här löser du det!

Så förklarar du luckorna i ditt CV

Ekar vissa perioder av ditt arbetsliv tomma på CV:t? Känns det jobbigt – eller framförallt svårt att förklara? Du behöver inte oroa dig. För anledningen till varför du ”tagit en paus” går alltid att vända till någonting positivt.