Skip to main content

Karriärråd

Var är du i din karriär? Vi ger dig tips för din jobbsökning, hur du bemästrar en intervju, bäst löneförhandlar eller tar ditt nästa steg i arbetslivet.

Så skickar du e-mail

Intervjutipsen du inte hört förut

24 saker att undvika när du byter jobb

Därför ska du våga säga nej

Tre saker att alltid ha med i ditt personliga brev

Så förklarar du luckorna i ditt CV

Ekar vissa perioder av ditt arbetsliv tomma på CV:t? Känns det jobbigt – eller framförallt svårt att förklara? Du behöver inte oroa dig. För anledningen till varför du ”tagit en paus” går alltid att vända till någonting positivt.

Fem kollegor att ha i din inre krets på kontoret

Kollegor som kan hjälpa dig att få en löneförhöjning, befordran eller insyn i företagets processer och tankar? Låter det för bra för att vara sant? Nejdå! Vi har satt ihop en lista av kollegor att ha i din inre krets.

När ditt unga utseende överskuggar din kunskap

Att bli sedd som yngre än du är kan vara lika mycket en välsignelse som förbannelse. Kommer det från en ny bekant kan det kännas smickrande, men om du försöker imponera på en kund, kollega eller potentiell arbetsgivare är det sällan lika härligt. Hur ska du hantera situationen?

Tre sociala medier-missar som rekryterare lägger märke till

Vare sig vi vill eller inte så tittar faktiskt rekryterare igenom våra konton på diverse sociala medier. Din första tanke är kanske att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att detta faktum inte existerar – men varför inte vara proaktiv istället och säkerställa att dina sociala profiler representerar dig på ett proffsigt vis?

När är det dags att stanna hemma om du är sjuk?

Med både förkylningar och influensor som lurar runt hörnet tvingas snuviga, hostiga och febriga anställda att göra ett val – att gå till sjuk till jobbet, eller stanna hemma och förvisso bli bättre, men samtidigt stressa över högen av jobb som hinner samlas ihop under några dagars frånvaro. Vilket val gör du?

Fyra hemska chefer – så hanterar du dem

Den som alltid skriker. Den som ska lägga sig i allt. Den som bara vill förstöra. Chansen att du har behövt stå ut med en eller två av dessa typer på jobbet är, tyvärr, stor. Men hur ser situationen ut om denna typ dessutom råkar vara din chef?

Sju tecken på att du jobbar för mycket

Ibland kräver vårt jobb det mesta av oss, med stort ansvar och långa dagar. Med det sagt är att vara kroniskt överarbetad och stressad däremot ingenting du ska ta som ett givet villkor på ditt jobb. Är du i riskzonen?

Så svarar du på de svårare intervjufrågorna

Du sitter på en intervju och känner dig faktiskt riktigt säker. Det går bra. Tills intervjuaren ändrar riktning helt och ställer den fruktade frågan ”Vilka är dina största svagheter?”. Eller ännu värre, ”Varför vill du sluta på ditt nuvarande jobb?”. Hjälp. För vad ska du svara nu?